Vanginvartijakoulutusta Ylä-Savoon

Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen peräänkuuluttaa vanginvartijakoulutuksen järjestämistä Ylä-Savoon. Heikkisen mukaan koulutus palvelisi Sukevan vankilan tarpeita ja myös laajemmin pohjoisen Suomen vankeinhoitoa.

– Kahden ja puolen sadan kilometrin säteellä sijaitsee kahdeksan vankilaa. Kaikissa itäisen ja pohjoisen Suomen vankiloissa kärsitään vartijapulasta.

– Luonnollinen vartijakoulutuksen sijoituspaikka olisi Sonkajärvi, jolle Sukevan vankila on tärkeä työllistävä valtion laitos. Jo tällä hetkellä rikosseuraamuslaitoksen vartijakoulutettavat opiskelevat osin etänä. Siksi myös etäopiskelun mahdollisuudet tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa koulutuspaikkoja Sonkajärvelle.

Heikkisen mukaan ratkaisuja vanginvartijakoulutuksen järjestämisestä Sonkajärvelle ja Ylä-Savoon pitäisi tehdä jo keväällä puoliväliriihen yhteydessä.

– Tilanne on akuutti ja riihessä tarvitaan määrätietoisia toimia elinvoimansa kanssa kamppailevien alueiden hyväksi. Koulutuspaikat ovat tutkitusti parasta mahdollista piristysruisketta alueiden kehitysnäkymien parantamiseksi.