Pienituloisten lapsiperheiden etuuksiin merkittävä korotus

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kiittää Sipilän hallitusta pienituloisten lapsiperheiden taloudellisen tilanteen parantamisesta. Hallitus päätti merkittävästä 80,5 €/kk korotuksesta vähimmäistasoisiin äitiys-, isyys- ja vanhempainpäivärahoihin. Viime vuonna noin 6200 äitiä ja 1400 isää aloitti vanhempainvapaan vähimmäismääräisen vanhempainpäivärahan turvin.

 

Liian moni suomalainen lapsi kasvaa perheessä, jossa talous on tiukalla ja jokainen lisäeuro menee suoraan kulutukseen kotimaassa. Perheen köyhyys vaikuttaa tutkitusti monella tavalla lapsen elämään aikuisuuteen asti ja erottaa lapsen muista lapsista. Vasta julkaistun tutkimuksen mukaan köyhien perheiden lapset kärsivät myös kiusaamisesta muita lapsia useammin.

 

Pienimmät vanhempainpäivärahat nousevat ensi vuonna työmarkkinatuen tasolle. Syntyvyys on laskenut Suomessa huolestuttavasti. Hallituksen päätös viestittää arvostusta vanhemmuutta kohtaan, korostaa kansanedustaja Heikkinen ja muistuttaa samalla, että edellisen kerran vanhempainpäivärahat nostettiin pienimpien työttömyysetuuksien tasolle Matti Vanhasen toisen hallituksen aikana.

 

Perheiden arjessa jaksamista tuetaan vahvistamalla lapsiperheiden kotipalvelua 25 miljoonalla eurolla. Perheiden tuen painopistettä on kyettävä siirtämään ongelmien korjaamisesta varhaiseen tukeen. Ennaltaehkäisy on aina inhimillisempää ja myös kokonaiskustannuksilta halvempaa, muistuttaa Heikkinen.

 

Lisätietoa:

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen, 050 5122886