Perintäalan kyseenalaiset toimintatavat lisäävät maksuhäiriömerkintöjen riskiä

 

Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen perintäyritysten kyseenalaisten toimintatapojen suitsimisesta. Monet yritykset ovat ulkoistaneet laskutuksensa ja siihen liittyviä palveluita laskutukseen erikoistuneille perintäyrityksille.

 

– Perintäyritysten toimintatavoissa on hyvän kauppatavan vastaisia, jopa lainvastaisia piirteitä. On oikeustajun vastaista, että asiakas joutuu maksamaan virheellisesti asiakkaalle lähetetyn laskun käsittelykulut. Ainoa virhe, josta asiakasta näin rangaistaan, on maksaa saapunut lasku tunnollisesti, toteaa kansanedustaja Heikkinen kirjallisessa kysymyksessään.

 

– Hyvin erikoisena pidän myös toistuvasti samoille perintäyrityksille langetettavia varoituksia ja valvontapäätöksiä, joilla ei vaikuttaisi olevan yritysten toimintaan juuri mitään vaikutusta, jatkaa Heikkinen.

 

– Eräs vakava ongelma Suomessa on maksuhäiriömerkintöjen kasvu. Perintäalan kyseenalaiset toimintatavat ovat omiaan lisäämään maksuhäiriömerkintöjen riskiä. On kohtuutonta, että kansalainen voi menettää luottotietonsa perintätoimiston aggressiivisen toimintatavan vuoksi, päättää edustaja Heikkinen.

 

Tänään 5.5.2021 jättämässään kirjallisessa kysymyksessään kansanedustaja Heikkinen tiedustelee, mitä hallitus aikoo tehdä, jotta perintätoimistojen toimintaa pystytään säätelemään nykyistä paremmin ja tehokkaammin ja siten, että oikeustajun ja lainvastainen perintätoimistojen toiminta pystytään kitkemään alalta? Lisäksi Heikkinen tiedustelee, mitä hallitus aikoo tehdä, jotta kansalaiset eivät menetä jatkossa luottotietojaan perintätoimistojen mielivaltaisen toiminnan vuoksi?

 

Lisätietoja:

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen

p. +358 50 512 2886

 

 


Kirjallinen kysymys on luettavissa eduskunnan kotisivuilla.