Mavin johdon muutokset alku uudelle aikakaudelle

Tiedote 11.3.2016
Tiedotusvälineille
Julkaistavissa heti
Keskustan kansanedustaja, maatalousyrittäjä Hannakaisa Heikkinen:
Mavin johdon muutokset alku uudelle aikakaudelle

Keskustan kansanedustaja, maatalousyrittäjä Hannakaisa Heikkinen iloitsee maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen ratkaisusta ottaa Maaseutuvirasto ministeriön ohjaukseen. Hankejohtaja vastaa jatkossa tukijärjestelmistä ja ylijohtaja Tenhola siirtyy muihin tehtäviin.

– Mavin johto on mitä suurimmassa määrin vastuussa tapahtuneista. Useat tukihaut ja tukimaksatukset viivästyivät, esimerkiksi viime kevään tukihaku ja syksyn investointituen haku sekä molempien maksatukset. Tämän ovat tavalliset maatalousyrittäjät tunteneet pankkitilillään ja jokapäiväisessä elämässään, Heikkinen toteaa.

Heikkisen mielestä maksatuksista vastaavan Mavin johtamisjärjestelmän puutteisiin piti nyt viimein puuttua.

– Tämä oli mielestäni ainoa oikea ratkaisu ikävien tapahtumien jälkeen. Päätös siirtää pääjohtaja Tenhola muihin tehtäviin luo uskoa viljelijöille siitä, että heidän todellinen hätä ja ahdinko on kuultu.

Heikkisen mukaan edelleen kuitenkin tarvitaan toimia byrokratian purkuun ja ahdinkoa helpottamaan. Keskusta vastusti nykyisen monimutkaisen järjestelmän käyttöönottoa silloin, kun edellinen hallitus toi sen eduskuntaan. Nyt on aika päivittää järjestelmä.

– Paras lähtökohta asioiden päivittämiseen ja parantamiseen on, kun liikkeelle voidaan lähteä puhtaalta pöydältä ja vieläpä ministeriön ohjauksessa. Ministeri Tiilikaisen ratkaisu on täysin oikea.

Lisätietoja: kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen 050 512 2886 .

– See more at: http://www.hannakaisaheikkinen.fi/tiedote-mavin-johdon-muutokset-alku-uudelle-aikakaudelle#sthash.4NxGUyq7.dpuf