Kohti Sotkamoa

Luottamus, rohkeus, tahto – näihin kolmeen sanaan olen kiteyttänyt politiikassa työni tavoitteen ja syvän hengen. Tämä sanakolmikko on ollut kantava voima myös halki varapuheenjohtajaehdokkuuteni.

Olen ollut Keskustan toiminnassa eri tavoin mukana neljännesvuosisadan. Vaikuttajapolkuni alkoi Alkio-opistolta ja Nuoren Keskustan liiton toiminnasta, vei Eurooppaan sairaanhoitajatyön perässä ja kiinnitti minut sittemmin kotimaakuntaani Pohjois-Savoon ensin vanhusten palvelukeskuksen osastonhoitajaksi ja kymmenen vuotta sitten maitotilayrittäjäksi Kiuruvedelle. Tänä päivänä saan toimia toista kautta kansanedustajana Savo-Karjalasta. Vuosikymmenet ovat tuoneet tutuksi tämän puolueen monet kasvot.

Päättyneen kevään Keskustan piirikokoukset eri puolilla Suomea ja muut varapuheenjohtajakampanjan tilaisuudet ovat olleet kuin virkistäviä keitaita, joissa olen saanut olla omieni joukossa eduskuntatyön vastapainoksi. Tärkeimmän annin tavoiteltavaa varapuheenjohtajuutta varten koen saaneni teiltä: sen mitä keskustalaiset ajattelevat ja mitä keskustalaiset tahtovat. Te tahdotte, että Keskusta tekee aatteellista politiikkaa, näkyen ja kuuluen -katse tiukasti tulevaisuudessa. Kiitän lämpimästi kaikista evästyksistänne.

Kevään aktiivinen kiertäminen on yhä vain vahvistanut sitä, kuinka valtavan suuri voimavara meidän keskustalaisten kenttä on. Syvä yhteenkuuluvuuden tunne, josta kevään ajan olen puhunut, on uskomaton voima tässä joukkueessa.

Niin erilaisia, niin samanlaisia. Sellaisia me keskustalaiset olemme. Olemme joukko ihmisiä, jotka ovat lähteneet mukaan poliittiseen vaikuttamiseen ympäri maan, eri syistä. Olemme mukana erilaisin mielenkiinnon kohtein, mutta kaiken tuon mielenkiinnon läpileikkaa yhteinen arvopohjamme. Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme.

Tätä monipuolista ja -kasvoista joukkuetta on osattava johtaa. Puoluetyötä täytyy johtaa niin, että löydämme jokaiselle paikan ja tavan olla osana joukkuettamme. On tosi, että ihmisten sitoutuminen puoluetyöhön on entistä vähäisempää. Puolueessa toimiminen tulee kokea aidosti merkittäväksi tavaksi olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa sekä vaikuttamistyössä. Puoluejohdon on rakennettava työnsä niin, että kentän ääni kuuluu todella puolueen päätöksenteossa ja viestissä.

Siihen työhön kanssanne olen valmis. Odotan innolla kohtaamisiamme Sotkamossa: on mahtavaa nähdä teidät kaikki, meidät, siellä. Kutsun sinut käymään esittelypisteelläni Messuareenalla ja halutessasi pysähtymään siinä pidemmäksikin ajaksi kampanjoimaan. Olen valtavan ilahtunut jokaisesta tuenilmaisusta ja teosta minkä olen kampanjani eteen saanut. Yksin en olisi tähän kampanjaan pystynyt.  


Tulos toivottavasti lauantai-iltana sitten tekijänsä, teidät kaikki, palkitsee.

Hannakaisa