Tilaa uutiskirje

Olen tämän kansanliikkeen kasvattama. Vartuin maalaisliitto-keskustalaisella maitotilalla Koillis-Savossa.

Aatteemme arvot loksahtivat mielessäni kohdalleen Alkio-opistossa: kun lapsi kasvaa vastuuseen ja työhön, hän kykenee myös aikuisena näkemään, ketkä ympärillä tarvitsevat apua.

Tämä keskustalainen ylisukupolvisuus on toteutunut työssäni. Sairaanhoitajana, johtamiskoulutuksen saaneena terveystieteiden maisterina ja osastonhoitajana olen saanut hoitaa vanhuksia ja sotaveteraaneja.

Maidontuottajana maaseudun elinvoimaisuuden edistäminen ja paikallisuuden puolustaminen on vienyt monenlaisiin rooleihin: olen jopa hallitseva Murteella puhumisen Suomen mestari. Vakavammalla puolella olen molemmat eduskuntakauteni ollut näiden asioiden ytimessä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa.

Olen välittäjä. Etsin ratkaisuja, rakennan yhteistyötä. Maaseudun ja kaupungin, kentän ja puolejohdon välille. Myös yli puoluerajojen, kun oikeudenmukaisuus ja Keskustan arvojen näkyminen päätöksissä sitä vaativat.

Välittäminen on toisen käteen tarttumista niin, että vuorovaikutuksesta syntyy yhteinen näkemys ja linja. Ja välittäminen on sitä, että oman äänen kautta kuuluu yhteiskunnan heikoimpienkin ääni.

Keskusta on minulle rakas koti, jossa aate ei ole irrallisia puheita, vaan näkyy teoissa ja ratkaisuissa. Haluan rakentaa ja kehittää Keskustaa tässä ajassa, tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Haen teiltä tukea työhön, johon olen valmis ja erittäin motivoitunut.

– Hannakaisa Heikkinen –