Tahallista väärinymmärtämistä vasemmistopoliitikoilta

Keskustan varapuheenjohtajan Hannakaisa Heikkisen mukaan vasemmistopuolueet ja -poliitikot ymmärtävät tahallaan väärin pääministeri Juha Sipilän kannanottoja hoivayritys Esperi Caresta.

 

– Se, että Valvira on puuttunut Esperi Caren toiminnan kiistattomiin ja vakaviin puutteisiin osoittaa, että valvonta Suomessa toimii. Tämän pääministeri totesi.

 

– Totta kai myös valvonnassa on edelleen parannettavaa. Sote- ja maakuntauudistus antaa mahdollisuuden paitsi valvonnan parantamiseen, mutta mahdollistaa myös sen, että jatkossa nykyisen kaltaisia vanhusten- tai vammaisten asumis- ja hoivapalveluiden kokonaisulkoistuksia ei talousvaikeuksissa olevien kuntien tarvitse edes harkita, myös eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Heikkinen sanoo.

 

Heikkinen tähdentää, että jokainen ikäihminen Suomessa ansaitsee turvallisen, inhimillisen ja laadukkaan hoivan.

 

– Suomalaisessa vanhustenhoidossa on pitkältä ajalta periytyviä ongelmia, joiden ratkaiseminen edellyttää yhteistyötä – ei muiden sanomisten tahallista väärinymmärtämistä ja ohipuhumista. Toivottavasti tulevina viikkoina jokainen puolue esittää omat ratkaisunsa vanhustenhoidon tilan parantamiseksi, Heikkinen toteaa.