Keskustan sote-valiokunnan jäsenet kiittävät: hallitus teki tarvittavat muutokset valinnanvapauslakiin

Tiedote                                     

julkaistavissa heti

 

 

Keskustalaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet ovat hyvin tyytyväisiä, että hallitus on ottanut aiemmin sovitun mukaisesti huomioon sote-valinnanvapauslain lausuntokierroksella annetun palautteen lakiesityksen jatkovalmistelussa.

 

Perustuslaki takaa jokaiselle riittävät sosiaali– ja terveyspalvelut. Useat lausunnon antajat arvioivat valinnanvapauslainsäädäntöluonnokseen sisältyneen asiakassetelin vaarantavan julkisen erikoissairaanhoidon tuottamisen. Valinnanvapauslakiehdotuksen pykäliä on nyt muokattu toivotulla tavalla. Julkiset sote-palvelut turvataan, eikä päivystystoiminta vaarannu. Tehty ratkaisu turvaa maakunnan mahdollisuuden valinnanvapauden hallittuun käyttöön.

 

Keskustan edustajat muistuttavat, että sekä palveluiden käyttäjät, että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset odottavat, että sote-uudistus saadaan maaliin ja epävarma tilanne selkiytyy. Eri puolilla Suomea on tehty hyvää valmistelutyötä ja hallituksen nyt ilmaisema kanta on kuin joululahja, joka tuo työrauhan kentälle.

 

Keskustan sote-valiokunnan jäsenet muistuttavat, että lain jatkovalmistelussa, ennen kuin laki tuodaan eduskuntaan, on otettava huomioon toimivat palvelukokonaisuudet ja palveluiden toimiva integraatio potilaan ja asiakkaan parhaan palveluketjun aikaansaamiseksi.

 

 

Lisätietoja:

Hannakaisa Heikkinen 050 512 2886

Niilo Keränen 044 989 2135

Ulla Parviainen 050 513 2023

Pekka Puska 040 7715571

Martti Talja 050 511 3094