Keskustan Heikkinen: Sote-liikelaitokset turvaavat palvelut kaikkien ulottuville

TIEDOTE 9.10.2017

julkaistavissa heti


Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen tervehtii ilolla ministeri Saarikon esittelemiä valinnanvapauslinjauksia.

Maakunnille ei tule perustuslakivaliokunnan linjausten mukaisesti pakkoa yhtiöittää palveluita. Sen sijaan maakunnille tuleva velvoite omaan liikelaitokseen on iso ja tärkeä muutos.

– Liikelaitokset ovat yhtiöitä paremmin kansalaisten valitsemien päättäjien hallinnassa ja niiden päätehtävä on tuottaa palveluita, ei voittoa osakeyhtiöiden tavoin. Liikelaitokset myös turvaavat julkisten palveluiden saatavuuden keskusten ulkopuolella, Heikkinen korostaa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Heikkinen näkee esiteltyjen linjausten vahvistavan sosiaalipalveluiden roolia. Uusille maakunnille tulee julkisuudessa olleiden tietojen mukaan velvollisuus jalkauttaa sosiaalityön osaamista sote-keskusten tueksi. 

-Tämä on erittäin keskustalaista toimintaa: Näin vahvistetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiota ja tehdään aidosti sote-keskuksia lääkärikeskusten sijaan, Heikkinen iloitsee

Heikkinen pitää tärkeänä myös sote-keskuksen valintaan tulevaa kahden vuoden siirtymäaikaa. 

-Ketään ei pakoteta hätäisiin ratkaisuihin ja jokainen voi jatkaa oman terveyskeskuksen asiakkaana kuten tähänkin asti. Tällä linjauksella turvataan ihmisten arkea, Heikkinen painottaa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko esitteli tuoreita valinnanvapauslinjauksia tänään blogikirjoituksessaan alueuudistus.fi –sivustolla.

Hannakaisa Heikkinen on kansanedustaja (kesk.) sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja.

 

Lisätietoja:

Hannakaisa Heikkinen p. 050 512 2886