Keskustan Heikkinen: Sote-aikataulujen siirto parantaa lopputulosta

TIEDOTE 5.7.2017

Julkaistavissa Heti

 

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on tyytyväinen hallituksen päätökseen siirtää soteuudistuksen voimaantuloa.

-On aivan välttämätöntä, että nyt tehdyillä päätöksillä koko hallitus sitoutuu niihin muutoksiin, mitkä perustuslakivaliokunta edellytti valinnanvapauslakiin viime viikolla antamassaan lausunnossa. Moni tiesi ja ymmärsi valinnanvapauslakiesityksen ongelmakohdat jo etukäteen, mutta nyt niihin saatiin leimamerkki, jota uudistuksesta ei voi häivyttää, Heikkinen toteaa.

-Itse soteuudistuslakikokonaisuus on saanut kevään valiokuntakäsittelyn aikana hyvin myönteisen vastaanoton asiantuntijoilta. Maakunnat nähdään luontevan kokoisina alustoina sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiselle. Kun nyt saamme myös valinnanvapauslain uudessa valmistelussa sellaiseen muotoon, että se tukee maakunta- ja soteuudistuksen kokonaisuutta, on meillä koossa sellainen uudistus, jota hallitusohjelmassa tavoiteltiin ja joka aidosti tukee tavoitetta saada peruspalvelut toimimaan ja ihmisten ulottuville kaikkialla Suomessa, Heikkinen iloitsee.

 

Lisätietoja:

Hannakaisa Heikkinen P. 050 5122886