Keskustan Heikkinen: Pelastuskoulutus keskitetään Kuopioon 2021, koulutusmäärät nousevat jo 2020

Keskustan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen on tyytyväinen siihen, että Kuopion pelastusopiston aloituspaikat nousevat sisäministeriön päätöksellä syksyllä 2020.

Luvassa on arviolta parinkymmenen aloituspaikan vuosittainen nosto. Sisäministeriön tuore päätös merkitsee myös sitä, että Helsingin pelastuskoulun sisäänotto päättyy lopullisesti syksyllä 2021 ja Suomen kaikki palomiehet koulutetaan jatkossa Kuopiossa.

  • Kuopion pelastuskoulutuksen vahvistaminen ja valtakunnallisen pelastuskoulutuksen täysi keskittäminen Kuopioon on Suomen ja Savon kannalta hyvä toimintalinja, Heikkinen sanoo.
  • Uudet opiskelijat, heitä seuraavat eurot ja vahvempi pelastusopisto ovat Kuopion seudulle tärkeä asia.

Heikkisen mukaan nyt on päätetty, että Helsingin pelastuskoulu ei saa lupaa ottaa uusia opiskelijoita vuoden 2021 jälkeen. Koska Kuopion vahvistus tapahtuu jo ennen Helsingin sisäänoton lopetusta, kasvaa pelastusalan ammattilaisten koulutustahti Suomessa väliaikaisesti.

  • Suomi tarvitsee lisää pelastajia. On tärkeää, että tähän vaativaan työhön löytyy riittävästi rautaisia ammattilaisia, Heikkinen sanoo.