Keskustan Heikkinen: Nuorisotyöttömyys laskuun toimintatapojen muutoksella

Julkaisuvapaa heti

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) esitti huolensa nuorisotyöttömyyden kasvusta keskiviikkona 18.5. edus-kunnassa käydyssä välikysymyskeskustelussa Suomen suun-nasta. Huhtikuussa julkaistun työvoimatutkimuksen mukaan nuorisotyöttömyysaste on Suomessa lähes 24 %. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Heikkinen peräänkuuluttaa toimintatapojen muutosta nuorisotyöttömyyden hoitoon.

–TE-toimistojen on jalkauduttava nuorten pariin, Heikkinen vaatii. –Lähestymistapa on väärä, jos virkailijat odottavat toimiston perällä, että syrjäytymisvaarassa olevat nuoret löytävät itse tiensä sisään.

Heikkisen mielestä työelämäpalveluissa pitäisi havahtua nuorten arkeen: pahimmissa tapauksissa työttömille nuorille on lähetetty kirjepostilla mol.fi-sivuilta tulostettuja työpaikkailmoituksia. Heikkinen toivoisi TE-toimistojen tekevän enemmän yhteistyötä nuorisotoimien kanssa ja tulevan nuoria vastaan esimerkiksi heidän käyttämiinsä sosiaalisen median kanaviin, ostoskeskuksiin ja kouluihin.

Tällä tavalla mahdollisimman monen nuoren työttömyyttä ja syrjäytymistä saataisiin ennaltaehkäistyä riittävän varhaisessa vaiheessa. Siksi Heikkinen haluaa myös parantaa nuorten työelämätaitoja jo peruskoulussa.

–Mielestäni peruskouluun on saatava opetusta työelämä-taidoista, työnhausta ja työelämäpalveluiden toimivuudesta. Pelkät TET-jaksot eivät riitä, Heikkinen painottaa. Heikkinen kannustaakin työministeri Lindströmiä ja opetusministeri Grahn-Laasosta ryhtymään toimiin hallituksen kärki-hankkeen, nuorten yhteiskuntatakuun, edistämiseksi.

 

Lisätietoja
Hannakaisa Heikkinen
050 5122886