Keskustan Heikkinen: Budjetti tukee Itä-Suomen elinvoimaa

Tiedote 31.8.

Julkinen heti

 

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on ilahtunut siitä, että hallitus löysi vuodelle 2018 budjettiriihessä maakuntien kipeästi kaipaamat monet määrärahat.

-Tämä on erittäin vahva viesti Itä-Suomelle, hallitus ymmärtää alueiden tarpeet ja haluaa tukea niiden elinvoimaa, Heikkinen iloitsee.

Maakunnat saivat budjetissa tarvitsemansa 40 miljoonan euron määrärahan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmisteluun.

-Hyvä valmistelu asiantuntijavoimin ja riittävin resurssein on sote-uudistuksen onnistumisen edellytys. Kyse on ihmisten arjen palveluista, lääkäristä, sosiaalityötä ne neuvoloista. Näiden täytyy toimia, se on koko uudistuksen onnistumisen kannalta välttämätöntä, Heikkinen korostaa.

Budjetissa sovittiin myös Kuopioon perustettavan neurokeskus –osaamiskeskuksen rahoittamisesta

-Kuopiossa on kansainvälisen tason osaamista, jota nyt ennestäänkin vahvistetaan ja tuetaan. Tällä satsauksella on merkittävät kerrannaisvaikutukset alueemme terveysalan yrityksille ja työpaikoille, Heikkinen toteaa.

Alueiden elinvoimaa sekä yrityksen toimintaedellytyksiä tukee myös hallituksen päätös kuljetustuen jatkamisesta. Kuljetustuen tarkoituksena on huolehtia siitä, että myös pitkien etäisyyksien takana kannattaa tehdä työtä ja yrittää.

-Itäsuomalaisten vientiyritysten kyvylle työllistää ja menestyä kuljetustuella on suuri merkitys. Tämä oli tärkeä päätös, painottaa Heikkinen.

 

Lisätietoja:
Hannakaisa Heikkinen P.050 5122886