Keskustan Hannakaisa Heikkinen: Talouden kasvusta hyötyä kaikille suomalaisille

Tiedote 31.8.2017, julkaistavissa heti

 

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen iloitsee hallituksen budjettiriihen tuloksista. Keskustavetoinen hallitus haluaa, että talouden kasvusta hyötyvät myös heikoimmilla olevat.

Budjetti sisältää merkittäviä panostuksia eri ikäisten lasten ja nuorten hyvinvointiin ja perheiden arjen parantamiseen. Hallitus korottaa lapsilisän yksinhuoltajakorotusta ja laskee pieni- ja keskituloisten perheiden varhaiskasvatusmaksuja. 6700 uutta perhettä tulee maksuttoman varhaiskasvatuksen piiriin.

Edustaja Heikkinen pitää tärkeänä, että jokaiselle perheelle ja syntyvälle lapselle jaettavaa, kansainvälistä kiinnostustakin herättävää äitiyspakkausta uudistetaan lisärahoituksen turvin. Uudistus mahdollistaa myös uudenlaisen ajattelun äitiysavustuksen kehittämisessä.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä jokaisen mukana pitäminen varhaislapsuudesta on ensiarvoisen tärkeää. Nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn otetaan käyttöön uusia keinoja ja lisätään toisen asteen koulutusta. Yksikään nuori ei saisi jäädä ilman koulutuspaikkaa peruskoulun jälkeen tai ilman tarvitsemiaan palveluita, muistuttaa edustaja Heikkinen.

Nuorisotyöttömyyden ehkäisemiseen ja nuorten työpaikkojen löytymiseen laitetaan myös lisäpanoksia, otetaan käyttöön sekä uusia toimia, että vahvistetaan vanhoja hyviksi havaittuja toimenpiteitä.

Edustaja Heikkinen on erityisen iloinen hallituksen päätöksistä parantaa vähimmäismääräisiä vanhempainetuuksia ja nostaa takuueläkettä sekä lisätä opintotukeen huoltajakorotus.

-Perusturvan korotukset ovat välttämättömiä ja niitä on jatkettava edelleen seuraavinakin vuosina. Kasvun on kuuluttava kaikille, muistuttaa edustaja Heikkinen.

 

 

Lisätietoa

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen

05055122886