Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.): Nyt punnitaan vastuunkantajat

Tiedote to 8.3.2018, julkaistavissa heti

 
Kansanedustaja, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) iloitsee historiallisen sote-uudistuksen etenemisestä eduskunnan käsittelyyn. Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus tarvitaan, jotta kaikki suomalaiset saavat jatkossakin laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluita.

 

Edustaja Heikkinen on tyytyväinen valinnanvapauslakiesitykseen lausuntokierroksen jälkeen tehtyihin parannuksiin. Hän odottaa nyt vastuullisuutta sote-uudistuksen läpivientiin kaikilta eduskuntapuolueilta ja kysyy, ovatko uudistuksen vastustajat ajatelleet, mitä nykytilan jatkuminen tarkoittaisi:

 

  • Ilman sote-uudistusta alati kiihtyvä palveluiden hallitsematon yksityistäminen uhkaisi jatkua. Sosiaali- ja terveyspalvelujen eriytyminen jatkuisi ja ihmisten lompakon paksuudella olisi yhä enemmän merkitystä hoitoon pääsyssä. Nyt punnitaan puolueiden kyky kantaa vastuuta ja päättää asioista, Heikkinen toteaa.

 

Eduskunnan perustuslakivaliokunta totesi viime kesänä sote-uudistuksen olevan kiireellinen, tärkeä ja välttämätön. Nämä sanat on jokaisen syytä painaa mieleensä, kun sote-lakeja käsitellään alkavana keväänä eduskunnassa, muistuttaa edustaja Heikkinen.

Lisätietoa:

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen 050 5122886