Heikkinen vanhusten viikon pääjuhlassa: Ikääntymisestä pitäisi puhua iloisena ja myönteisenä asiana

Ikäihmisillä on yhteiskunnalle valtavan suuri, bruttokansantuotteessa näkymätön merkitys. He ovat monella tapaa eläkkeelle jäätyäänkin yhteiskunnan vastuunkantajia.

 

-Moni ikäihminen tekee korvaamatonta työtä lastenlapsia hoivaamalla ja läheisistä huolta pitäen. Eläkeläiset ovat myös monen järjestön kantava voima. Ikäihmisten toimeliaisuudella on mittaamattoman suuri merkitys, Vanhustyön keskusliiton puheenjohtajana toimiva kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen korosti vanhustenviikon pääjuhlan juhlapuheessaan.

Vanhusten viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla Iloa toimeliaisuudesta.

 

-Mitä paremmat edellytykset jo keski-ikäisillä ja nuorilla eläkeläisillä on aktiiviseen elämään, oman vanhuuden suunnitteluun sekä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen, sitä pidempään säilyvät toimintakyky ja omatoimisuus. Mitä paremmin fyysinen ja sosiaalinen elinympäristö tukevat ikäihmisten toimeliasta elämää, sitä pidemmälle lykkäytyy sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve, Heikkinen totesi puheessaan.

Heikkinen osallistui juhlapuheessaan myös ajankohtaiskeskusteluun vanhusasiainvaltuutetun tarpeesta:

-Tarvitsemme kasvavan vanhusväestön Suomessa päivänpolitiikan yläpuolella olevan vanhusasiainvaltuutetun vanhusten puolenpitäjäksi, yhteiskunnalliseksi keskustelijaksi ja ikäihmisten oikeuksien ajajaksi.

 

7.-14. lokakuuta vietettävä vanhustenviikko alkoi juhlallisesti valtakunnallisella pääjuhlalla Kuopion kaupunginteatterissa sunnuntaina 7. lokakuuta. Teemaviikon suojelijana toimii Tasavallan residentti Sauli Niinistö.

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen toimii Vanhustyön keskusliiton puheenjohtajana. Hän on myös Keskustan, sekä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja.

 

Lisätietoja:
Hannakaisa Heikkinen 050512 2886