Heikkinen kaipaa panostuksia yrittäjien hyvinvoinnin tukemiseksi

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien verovapaan liikunta- ja kulttuurisetelin ulottamisesta yrittäjille.

Verovähennyskelpoisen liikunta- ja kulttuurisetelin ulottaminen koskemaan yrittäjiä olisi merkittävä teko yrittäjien hyvinvoinnin ja työkyvyn tukemiseksi.

-Merkittävä osa suomalaisista yrittäjistä on yksinyrittäjiä, heille tällainen mahdollisuus olisi erittäin tärkeä, Heikkinen toteaa.

Yrittäjät kantavat suurta vastuuta yrityksen toiminnasta, usein oman hyvinvointinsa kustannuksella. Mielekäs vapaa-ajan liikunta- ja kulttuuritoiminta auttaa yrittäjää jaksamaan ja toimii työlle vastapainona.

-Toiminimiyrittäjä on usein yksin vastuussa yrityksensä toiminnasta, joten yrittäjän hyvinvoinnin merkitys korostuu, painottaa Heikkinen.

Työnantajilla on mahdollisuus antaa palkansaajille verovapaita kulttuuri- ja liikuntaseteleitä 400 euron arvosta. Etu on laajasti käytetty ja se on kannustanut harrastamaan liikuntaa ja kulttuuria, mikä edistää niin työntekijän henkistä kuin fyysistä hyvinvointia. Liikkeen- ja ammatinharjoittajalla tätä mahdollisuutta ei ole.

5. kesäkuuta jätetyssä kirjallisessa kysymyksessä Heikkinen kysyy, aikooko hallitus laajentaa verovapaan liikunta- ja kulttuurisetelin käyttöä koskemaan kaikkia yrittäjiä ja mitä muita aikeita hallituksella mahdollisesti on yrittäjien hyvinvoinnin tukemiseksi. Hallitus vastaa kysymykseen 31 päivän aikana.