Heikkinen: Kokoomuksen Vapaavuori väärässä siunatessaan kokoomuspäättäjien pyöröoven

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, Keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen torjuu Kokoomuksen Jan Vapaavuoren antaman siunauksen keskeisten kokoomuspoliitikkojen tavalle siirtyä suoraan politiikan johtotehtävistä terveysbisnekseen.

Ilta-Sanomien (9.2.) mukaan ” Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) katsoo, että myös merkittävissä tehtävissä toimivat poliitikot ovat vapaita siirtymään halutessaan terveysalan lobbareiksi.” Heikkinen on asiasta eri mieltä.

– Vapaavuori on väärässä väheksyessään tätä kyseenalaista ilmiötä. Tämä pyöröovi kokoomuksen kärkijoukon ja terveysbisneksen välillä pyörii nyt niin vinhasti, että asiasta on käytävä periaatekeskustelu valtakunnan tasolla.

– Pelissä ovat sekä ihmisten tärkeimmät peruspalvelut että eduskunnan arvovalta, Heikkinen toteaa.

Kuluneella viikolla Kokoomuksen ex-puheenjohtaja Pertti Salolainen paheksui tilannetta, jossa kokoomuksen linjauksiin vaikuttavat terveysfirmoihin siirtyneet puolueen kärkiedustajat. Nimetön kokoomuksen kansanedustaja kommentoi kertomalla, että ”Kokoomusta johdettiin tässä tärkeimmässä asiassa viime syksynä ulkopuolelta.”

Eturivin kokoomuspäättäjiä on siirtynyt mm. Terveystalon ja Mehiläisen johtoon, tuoreimpana Lääketeollisuuden johtoon siirtyvä kokoomuksen sote-ekspertti Sanna Lauslahti. Heikkinen yhtyy Salolaisen huoleen ja tyrmää Vapaavuoren harjoittaman vähättelyn.

– Olen huolissani siitä, että virta kansanvallan palveluksesta terveysbisneksen vihreälle oksalle langettaa varjon koko poliittisen kulttuurin ylle. Tarvitaan päättäjien ryhtiliike.

– Vapaavuori on arvovaltaisimpia kokoomusjohtajia. Toivon hänen sivuuttavan lämpimät suhteensa elinkeinoelämään ja osallistumaan keskusteluun moraalin ja eduskunnan arvovallan näkökulmasta, Heikkinen kannustaa.

 

Lisätietoja: kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen, puhelin 050 512 2886