Hannakaisa – Vahva välittäjä

Sydämenasiani

Alla olevien otsikoiden takaa löydät lisätietoa sydämenasioistani:

Työ ja koulutus
Hoidetaan terveyttä!
Elävä maaseutu

Olen koulutukseltani gerontologinen (eli ihmisen ikääntymiseen liittyviin kysymyksiin erikoistunut) sairaanhoitaja (AMK) ja terveystieteiden maisteri. Sairaanhoitajaopinnoissani tein päättötyöni dementiahoidon laatukriteereistä.

Maisteriopinnoissani pääaineeni oli gerontologia ja kansanterveys. Pro gradu-työssäni tarkastelin lähiesimiestyön merkitystä työntekijöiden työssä jaksamiselle.

Ennen kuin tulin valituksi kansanedustajaksi vuonna 2007, työskentelin osastonhoitajana vanhusten palvelukeskuksessa Kuopion Puijonlaaksossa. Sairaanhoitajana olen työskennellyt mm Jyväskylässä sotaivalidien palvelutalo Telkänpesässä ja Koukkuniemen sairaalassa Tampereella, sekä kahdessa vanhusten hoivakodissa Saksassa ja Haningen kunnan vanhusten palvelutalossa Ruotsissa.

En asettunut ehdolle viime eduskuntavaaleissa 2011, koska sain toisen poikani vuonna 2010. Ymmärsin, etten pysty yhtäaikaa hoitamaan kunnialla kahta tärkeää asiaa, eli vauvan äitinä olemista ja kansanedustajuutta. Molemmat vaativat sataprosenttisen läsnäolon. Tämän ”kotikauden” olen toiminut maatalousyrittäjänä aviomieheni Harri Kärkkäisen rinnalla maitotilallamme Kiuruveden Rapakkojoella.

Synnyinkotini on myös maitotila Juankosken Muuruvedellä, Koillis-Savossa. Opin jo pienestä pitäen, miten tärkeää on osata tehdä työtä, hoksata tarttua työhön. Ja kaikki työ on tekemisen arvoista! Mikään lisäkoulutus tai ”titteli” ei ole peruste, etteikö ihminen voisi tarttua myös ihan tavallisiin askareisiin! Minulle sisäinen yrittäjyys on tärkeä ohjenuora. Se tarkoittaa sitä, että työ pitää tehdä aina niin hyvin kuin osaa, toimipa itse yrittäjänä tai toisen työntekijänä. Tai vaikkapa kansanedustajana.