Tilaa uutiskirje

Hannakaisa

Olen kasvanut keskustalaisuuteen. Ukinisäni P.V. Heikkinen on Maalaisliitto-Keskustan pitkäaikaisin puheenjohtaja, kansanedustaja ja seitsemän hallituksen ministeri. Lukion jälkeen kävin vuoden Alkio-opiston kurssin, jolloin yhteiskuntapolitiikan opinnoissa minulle lopullisesti kirkastui keskustalaisuuden syvimmät arvot heikomman puolella olemisesta ja ihanteesta kannustaa niin yksilöä kuin yhteiskuntaa jatkuvaan kehittymiseen. Opiskellessani vanhuksiin erikoistuneeksi sairaanhoitajaksi Jyväskylässä, toimin aktiivisesti Nuoren Keskustan Liitossa hallitusta myöten.

Olen koulutukseltani gerontologinen (eli ihmisen ikääntymiseen liittyviin kysymyksiin erikoistunut) sairaanhoitaja (AMK) ja terveystieteiden maisteri. Sairaanhoitajaopinnoissani tein päättötyöni dementiahoidon laatukriteereistä.

Maisteriopinnoissani pääaineeni oli gerontologia ja kansanterveys. Pro gradu-työssäni tarkastelin lähiesimiestyön merkitystä työntekijöiden työssä jaksamiselle.

Ennen kuin tulin valituksi kansanedustajaksi vuonna 2007, työskentelin osastonhoitajana vanhusten palvelukeskuksessa Kuopion Puijonlaaksossa. Sairaanhoitajana olen työskennellyt mm Jyväskylässä sotaivalidien palvelutalo Telkänpesässä ja Koukkuniemen sairaalassa Tampereella, sekä kahdessa vanhusten hoivakodissa Saksassa ja Haningen kunnan vanhusten palvelutalossa Ruotsissa.

En asettunut ehdolle eduskuntavaaleissa 2011, koska sain toisen poikani vuonna 2010. Ymmärsin, etten pysty yhtäaikaa hoitamaan kunnialla kahta tärkeää asiaa, eli vauvan äitinä olemista ja kansanedustajuutta. Tämän ”kotikauden” toimin maatalousyrittäjänä aviomieheni Harri Kärkkäisen rinnalla maitotilallamme Kiuruveden Rapakkojoella.

Kuluneen eduskuntakauden olen toiminut sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajana. Sain keskustaväen luottamuksen Sotkamon puoluekokouksessa kesällä 2018 ja tulin valituksi Keskustan varapuheenjohtajaksi.

Synnyinkotini on myös maitotila Juankosken Muuruvedellä, Koillis-Savossa. Opin jo pienestä pitäen, miten tärkeää on osata tehdä työtä, hoksata tarttua työhön. Ja kaikki työ on tekemisen arvoista! Mikään lisäkoulutus tai ”titteli” ei ole peruste, etteikö ihminen voisi tarttua myös ihan tavallisiin askareisiin! Minulle sisäinen yrittäjyys on tärkeä ohjenuora. Se tarkoittaa sitä, että työ pitää tehdä aina niin hyvin kuin osaa, toimipa itse yrittäjänä tai toisen työntekijänä. Tai vaikkapa kansanedustajana. Palo yhteisten asioiden hoitamiseen on vain kasvanut.